A textil szerepe a lakberendezésben

Az anyagok minőségi kiválasztása után, a második legnagyobb szerepet a színek kapják.
Vannak, akik szeretik tavasszal  friss színekkel élénkíteni a lakást, hogy a napsütés, meleg és a kellemes időjárás impulzusai a lakásban is végigsöpörjenek , energiát sugározva az utolsó párnán, asztalterítőn keresztül.spring

Aztán az őszi, téli időszakban a mélyebb színekkel a a lecsendesedést, a bekuckózást erősítve, a puhább melegebb anyagokat használva újabb színváltás következik.

winter

 

Sokan, a divatot követve választanak színeket, hiszen a textilek mobilisabb dolgok, mint egy beépített bútordarab.A textileket, a párnákat, a terítőket, mindíg könnyebb cserélgetni, mint a nagyobb értékű berendezési tárgyakat, vagy akár az egész lakás átfestését vállani. Tehát nem árt, ha van otthon sok sok párna, amit időszakonként, hangulatonként bármikor áthúzhatunk, lecserélhetünk, az épp aktuális divatszínekre.Az idei év színe a zöld lett:

green perfect

 

Természetesen, azoknak a lakása sem maradi, akik nem szeretnének évente kétszer -háromszor függönyöket, és egyéb textileket kicserélni a lakásukban, sőt a divatot sem követik, egészen egyszerűen harmóniára törekednek, a bútorokat, a lakás színeit és adottságait figyelembe véve, illetve a kedvenc színeiket felhasználva alakítanak ki egy számukra kedves enteriőrt.

kilim

 

A lényeg, hogy merjen mindenki színeket használni, ne féljenek a változástól, hiszen az apró változás is tud egészen más hangulatot teremteni a lakásban.

 

 

A textil szerepe a lakberendezésben

Sokszor tapasztalom, hogy olyan lakásokban, ahol nem kérnek szakemberektől segítséget, nem számolnak a függönyök-textíliák fontosságával.Azonban tévedés azt gondolni, hogy “majd” találunk valami megfelelő anyagot, “majd a végén kitaláljuk…Természetesen található utólag is, hiszen a kínálat nagy, de vajon ki tudják választani melyik az igazi? Ilyenkor hangzanak el a következő mondatok: ez túl fényes, ez túl mintás, túl sötét, túl vékony anyag, esetleg pont ilyen lenne,  csak más színben 🙂

A textilekkel igenis már az elején számolnunk kell.
Az anyagok összetétele, minősége és mintája nagyban hozzájárul egy -egy stílus, hangulat kialakításában, nem beszélve a típusokról.
A következő hetekben, tegyünk egy kis utazást a textilek világába.

I.rész
Az anyagok összetétele, kezelhetősége:

Természetes alapanyagú gyapjú:

whool

A selyem :

silk.

A pamut:

cotton

A len:

Linen

és  mesterséges alapanyagú sokféle műszálas textilek léteznek:

ablakdekoracios16
A választás oly sokszor esik a műszálasokra, mivel a neve is mutatja, ellenállóbbak a műanyag szálak a mosásuk is  probléma mentesebb.Mondhatni nincs velük annyi utólagos feladat.Átlagfelhasználók részére a pénztárcákhoz is jobban igazodnak.Azonban, ha valaki  magának is megengedheti, hogy jó minőségű  ruhát vásároljon, az minden bizonnyal a lakásának is minőségibb “ruhákat” fog választani.

A természetes anyagokat persze érdemes hozzájuk méltó környezetben felhasználni.Itt következik a tudatos választás.Amelyik lakásban dominálnak a természetes anyagok, sok fát,  követ használnak naturális színekkel, ott mindenképpen maradjunk a természetes textileknél.Kicsit macerásabbak, mert mosógépben nem mindegyik mosható, de látványuk megéri a fáradozást!

interiorlivingroom

Ősz

Kinézek az ablakon és már a zsigereimben is érzem, hogy végérvényesen elmúlt a forró nyár, itt van az esős, nyirkos, szeles ősz.

De ez az évszak is tartogat szépet, különlegeset és szerethetőt!
Bővebben

Majoross Szilva

1132 Budapest, Csanády u. 16.

+36 30 575-3194

sylvadesign@gmail.com

QR kód

Itt vagyunk